Pirintours travel company for your trip to Bulgaria
 EnglishRussian
Контакти

тел. (00359) 56 825 673
факс. (00359) 56842687
E-mail:
office@pirintours.com
www.pirintours.com

ICQ# 324315739
My status Pirintoursltd


начало > На планина > Пампорово >

Пампорово

 Пампорово е основано през 1933 г. От тогава до днес са построени много хотели, търговски центрове, ресторанти, ски- писти и др. Общата леглова база на курорта възлиза на около 8500 легла.

Ски- пистите в Пампорово са с различна степен на трудност. Общата им дължина е 34 км Лифтовете и влековете, които обслужват пистите, са с капацитет 8 500 човека на час. Ски- училищата в Пампорово са едни от най-добрите в Европа. Висококвалифицирани ски- инструктори обучават начинаещите индивидуално или в група. За напредналите има няколко стръмни писти, а за любителите на ски- бягането и биатлона има изградени писти и стрелбище около връх Снежанка. В близост до пистите и хотелите се намират много ски- гардероби. В Пампорово се провеждат международни състезания по ски- алпийски дисциплини, ски- бягане, сноуборд и др. Построен е и халф пайп дълъг 150 м с високи 3 м стени.

В някои хотели функционират отлични програми за възстановяване и рехабилитационни центрове. Едно приятно място за отдих с великолепна гледка е панорамният бар в кулата на връх Снежанка (2030 м надморска височина).

В близост до Пампорово се намират курортното селище: Момчиловци (17 км), етнографският комплекс Широка лъка (10 км), а на север се намира курортният град Чепеларе.

Потокът от туристи в Пампорово не секва през цялата година и той е един от най предпочитаните български курорти, както през зимата, така и през лятото.

  Copyright 2005, Pirin Tours   Created by ABC Design & Communication